Magien ved en god nattesøvn

Drømmefanger

Magien ved en god nattesøvn.

Din nattesøvn er livsnødvendigt for os alle – den hjælper os med at lade op, genopbygge helbredet og bearbejde dagens mange indtryk. Find ud af hvordan du opnår den bedste nattesøvn.

Uden søvn ville du ikke være i stand til at fungere ordentligt. Søvn hjælper dig med fysisk og psykisk at genoplade dine batterier og opbygge energi, så du kan klare dagens mange gøremål. Mangel på søvn kan derimod forårsage stress, manglende koncentration og træthed. Behovet for søvn veksler fra person til person og afhænger også af alder, men i gennemsnit har vi brug for syv til otte timers søvn.

Forstå dine søvnmønstre 

Mange mennesker oplever på nogle tidspunkter af deres liv, at de har vanskeligt ved at falde i søvn eller vågner trætte og uoplagte. Nøglen til at opnå den bedste søvn ligger i en forståelse af, hvordan din krops søvnmønstre fungere og kan kontrolleres, og hvordan dit sovemiljø påvirker søvnens kvalitet. Med denne viden kan du tage skridt i retning af at opnå en sund og forfriskende nattesøvn hver nat.

Fordelene ved en god nats søvn.

En god nats søvn er hemmeligheden bag et godt helbred. Den rette mængde søvn kvikker dig op og giver dig tilstrækkelig med energi og vitalitet til at møde den kommende dag.

Bedre helbred, hvis du sover godt om natten vil du således kunne mærke det om morgenen. Du vil have masser af energi, føle dig afslappet bedre kunne koncentrere dig og få udrettet mere. Ud over disse fordele giver en god nattesøvn dig også en sundere ansigtskulør og en klarere hud, og du slipper for de mørke rander under øjnene. Når du er  veludhvilet er der desuden mindre risiko for at du feks kommer galt afsted i trafikken eller blive nedtrykt og deprimeret. Du vil endda være forskånet for mange almindelige infektioner som feks forkølelse  og influenza.

Dit sovemiljø

Prøv at omdanne dit soveværelse til et “helligt” sted – ryd op og luft ud, det er vigtigt at man ikke sover i rod for så får man en rodet søvn. Krystaller er jo fantastiske i soveværelset – jeg har altid ametyst og en rosakvarts på mit natbord ikke nok med de skaber ro kærlighed så er de også utrolig smukke – Se dem under kategorien unikke krystaller her :  unikke krystaller

Blandet krystaller rosekvans og bjergkrystaller

Aromalamper er også et most – brug soyavoks da det ikke soder/forurener og så feks æteriske olie med lavendel duft –

duftlampe og aromaterapi olie

Se aromalamperne her : aromalamper

Se soyavoks stykker her til aromalampen eller køb soyavoks lys med krystaller her: Soyavoks lys

Se det store udvalg af æteriske olier her : æteriske olie

Sådan bruger du en drømmefanger.

En drømmefanger er ikke bare en uro – den kan have positiv effekt på dine drømmes kvalitet. Drømmefangere er en tradition stammende fra den indianske befolkning i USA, som mente at drømme er fyldt med mening og indsigt.

De konstruerede og anvendte drømmefangere for at ingen vigtige drømmebudskaber skulle gå tabt. En drømmefanger er en ring med krystaller, fjer og perler som er sat fast i et spindelvævagtigt net med hul i midten. Den beskytter dig mens du sover opfanger de gode drømme når de kommer forbi og kasserer de onde drømme gennem hullet i midten.

Hæng din drømmefanger i loftet over din seng, så de gode drømme har mulighed for at komme igennem til dig – se Pilos store udvalg af drømmefanger her : drømmefanger

Drømmefanger med fjer

Når alt kommer til alt så er det vigtigste her i live søvn – søvn spiller ind på din indlæring og humør så prøv at skabe nogle gode rutiner allerede en time før sengetid så hovedet og kroppen er forberedt på at falde til ro.

Sov dejligt og bliv glad 😀

Billede af drømmefanger fra Tager af Anke Sundermeier

Læs mere om rosakvarts her : wikipedia

Læs mere om søvn her: søvn