Meditation for indre ro og skønhed

Meditation for indre ro og skønhed

Meditation er en gave til dig – Du vil opleve en energi og overskud når først du kommer ind i vanen – Brug 5 min 3 gange om dagen hvor du virkelig får trukket vejret helt ned i maven imens du tænker gode tanker når du trækker vejret ind-  samt tænker ud med  stress, bekymringer og irritationer.

Lær at meditere

Meditation er når du forbereder dig mentalt til noget du skal til at gøre. Det giver velvære for din sjæl og er afstressende for din krop. Ofte forbereder vi os bevist eller ubevidst hvis vi skal på en lang rejse eller det kan være at du skal ud i en uvant situation eller måske skal du præsterer ekstra meget intellektuel på studiet eller arbejdet i dag og derfor har brug for at øve dig. Men i bund og grund er meditation når du forbereder dig mentalt.

Nogle af de gode egenskaber du kan opleve under meditationen er at det giver adgang til dybe lag af vores egen bevidsthed. Det gavnlige af at nå dybere ned i bevistheden kan give dig større selverkendelse. Eller du har måske en større følelsesmæssig frihed i de dybere lags af din bevidsthed. Nogle mennesker oplever et bredere perspektiv, en klarer måde at tænke på og måske endda en mere etisk måde at handle på. Der er ingen forudbestemt retning da mange oplever meditationen meget forskelligt.

Transcendental meditation også kaldet TM:

Er nok den nemmeste form for meditation du kan lære og udøve. 2 gange om dagen udøver du TM i 20 min hver gang. Det er vigtigt at du lære fra bunden, af en dygtig lærer så du får det bedste udbytte af din Transcendentalmeditation.

Aktiver kroppens evne til at helbrede sig selv.

Vores krop er i stand til at helbrede sig selv i langt højere grad end vi tror. Det er transcendere er et effektivt middel til at aktivere kroppens iboende evne til at helbrede sig selv. Det er nemmere end man hidtil har ment, ud fra undersøgelser fra hele verden heraf 450000 i Danmark. Men det kræver den rette metode og instruktioner.

Rigtig meditation er let, behageligt, naturligt og meget effektiv. De fleste mennesker tror at meditation involverer en for for mental kontrol, at man skal tvinge sindet til at være stille ved at koncentrere sig – på vejrtrækningen, på en lyd eller på at være tilstedet i nuet. Koncentration går imod sindets natur og er ikke behageligt. TM derimod er meget let og behageligt og alle kan lære det.

At transcendere – er meget mere end afslapning

At transcendere er – dyb hvile

Meditation bliver stadig mere populært som et middel til at tackle stress, og oplevelsen af at transcendere virker langt

dybere end almindelig afslapning.

 

Dyb hvile – meget dybere end almindelig afslapning.

Indre ro og glæde – et signifikant fald i stresshormoner og øgning af lykkehormoner.

Holistisk udvikling af hjernen – Kohærente hjernebølger målt med EFG

 

Det betyder alt andet lige – at TM indvirker på mange områder af livet.

Desværre har kendskabet til hvordan man transcenderer stort set været gået tabt. Gamle tekster fra verdens ældste videnstradition beskriver det at transcendere som den højeste menneskelige erfaring og afgørende for vores fulde menneskelige udvikling. I dag kan moderne videnskab bekræfte det ved at måle hvad der sker i krop og hjernen under Transcendental Meditation.

Zen Buddhistisk meditation også kaldet Zazen handler om at sidde i en stilling der tillader ki / energi at flyde frit i kroppen. På den måde at du er åben og tilstede i nuet både i forhold til den ydre og den indre verden. Denne meditationsform focuseres der på åndedrættet, koans eller paradokser der normalt ikke kan løses med intellektet, hvilket der hjælper dig til at nedbryde begrænsninger i livssynet.

 

Det går meditationen ud på:

Chakra-meditation fokuerere på kroppens 7 grundlæggende energicentre, chakraer. Formålet er at skabe balance i disse centre og hermed booste energien, styrke immunforsvaret og reducere stress. De 7 chakraer findes i en lodret bane fra issen til bunden af din rygsøjle, og de har alle hver deres farve g betydning. Når du meditere på de 7 chakraer følger du dem fra toppen en af gangen.

 

Du trækker vejret dybt og roligt gennem næsen o g prøver at tømme hovedet for tanker. Meditationene varer ca 30 min med 3.4 minutters fokus på hvert chakra,

1. Rod chakra farver

Rød er Rod chakraets farve, også kendt som Muladhara. Dette chakra findes nederst på rygsøjlen og sørger for at holde os nede på jorden, samtidig med at det forbinder os med de universelle energier.

Dette er det første chakra for enden af rygsøjlen. Det giver jordforbindelse, tillid, tilhørighed og formindsker mistillid.

Ædelsten der hjælper Rodchakraet: agat skiver, tigerøje, jaspis (poppy og rød), røgkvarts, rosenkvarts , blodsten (hæmatit), rubin.

2. Hara chakra farver

Orange er Hara chakraets farve, også kendt som Svadhisthana. Chakraet findes under navlen, tæt ved kønsdelene. Det er forbundet med de seksuelle organer og det reproduktive system.

Ved at åbne dette chakra frigøres frugtbarhed og kreativitet. Det stimulerer seksualitet og følelser.

Ædelsten der hjælper Harachakraet: citrin, rutilkvarts, karneol, gylden topas, månesten.

3. Solar Plexus chakra farver

Gul er Solar Plexus chakraets farve, også kendt som Manipura. Dette chakra findes i maveregionen og er tilknyttet til organer og muskler i dette område.

Chakraet repræsenterer vitalitet og vilje. Når det er åbent, så hjælper det folk med at finde deres indre styrke. Det gør drømme og mål til virkelighed.

Ædelsten der hjælper Solar Plexus chakraet: topas, rav, citrin, gul calcit.

4. Hjerte chakra farver

Grøn er hjerte chakraets farve, også kendt som Anahata. Chakraet findes i midten af brystregionen og er forbundet med hele området, hjertet, lunger, kredsløbssystemet og nerverne omkring hjertet.

Chakraet forbinder den fysiske verden med den åndelige verden. Ved at åbne dette chakra får man mulighed for at elske mere, få mere medfølelse og empati.

Ædelsten der hjælper Hjertechakraet: smaragd, turmalin, aventurin, malakit,rosenkvarts , rhodonit, rhodochrosit.

5. Hals chakra farver

Blå er hals chakraets farve, også kendt som Vishuddha. Dette chakra findes i halsen og er tilknyttet hals, nakke, hænder og arme. Det er forbundet med tale og hørelse, og tilskynder åndelig kommunikation.

Dette chakra kan forbedre clairvoyance og mere specifikt clairaudience, når det åbnes.

Ædelsten der hjælper Halschakraet: turkis, akvamarin, lapis, sodalit, kvarts, angelit, aqua aura.

6. Pande chakra farver

Indigo er pande chakraets farve, også kendt som Ajna. Chakraet er placeret øverst på hovedet.

Det er vores forbindelse til den universelle ubevidsthed. Åbning af chakraet kan give klarsyn, intuition, integritet og mindske følelsen af fortvivlelse.

Ædelsten der hjælper Pandechakraet , månesten, fluorit.

7. Krone chakra farver

Lilla er krone chakraets farve, også kendt som Sahasrara. Dette chakra findes på toppen af hovedet og er tilknyttet den øverste del af hovedet, nervesystemet og hjernen. Det repræsenterer rene tanker.

Chakraet forbinder os med den uendelige bevidsthed. Ved at åbne det kan man få adgang til en dybere åndelig forståelse.

Ædelsten der hjælper Kronechakraet: perle, hvid kvartsbjergkrystal.

 

 

Chakra sten

Videnskab forklarer måske meditationens afstressende virkning.

Videnskaben har undersøgt meditationens positive virkning og er kommet frem til at daglig meditation gør os bedre til at lytte til kroppens signaler. Muligvis fordi det udvikler særlige områder af hjernen. Læs hele artiklen her fra videnskab.dk

Meditation kan have en positiv virkning

  • Dit hjerte og dine lunger styrkes.
  • Du bliver gladere indvendig
  • Du bliver mindre stresset når du får din krop i balance
  • Du udvikler din koncentrationsevne og nedbryder negative følelser
  • Du forbedrer immunforsvarets evne til at bekæmpe dårligsomme
  • Blodtrykket sænkes, og pulsen falder
  • Meditation har en lindrende virkning på symptomerne hos patienter med angst og kroniske lidelser

Krystaller og andre ting til den spirituelle verden

Grøn fluorit tårn har den fantastiske egenskab at den åbner og holder forbindelsen mellem den fysiske og den åndelige verden. Samtidig øger du din koncentration og din indlæringsevne.

Når du bruger bjergkrystal til meditation så kan krystallerne blive helt klarer og nogle gange ændre de sig i udseende. Det sker i det tempo som personen arbejder med en krystal. Røgkvartsen er super til dette – se den her røgkvarts tårnDu kan både bruge det smukke  eller du kan bruge rå bjergkrystal, uanset hvilken en du vælger så forstærker krystallen din spiritualitet og stimulerer din åbenhed. Se også den smukke lille bjergkrystal klynge eller den store bjergkrystal klynge

Selenit er-

Selenit bruges af mange i forbindelse med meditationer. Selenit stimulerer og udvider bevistheden og den styrke troen på dig selv, give dig handlekraft og hjælper dig fri af dine blokeringer. Selenit kan rense og oplade andre krystaller. Selenit klynge   Selenit klynge har mange egenskaber som du med fordel kan læse mere om her

Røgelse hvordan?

Røgelse og naturlig harpiks går hånd i hånd når vi snakker om meditation. Copal træet er et af de træer der oftes bruges til religiøse eller rensende ceremonier. Naturlig harpiks røgelse Frankincense er blevet brugt i mere end 3000 år tilbage i tiden. Denne røgelse har dybtgående psykologiske og spirituelle egenskaber og er ofte blevet forbundet med solguderne. Når du renser dit hjem eller dine tanker eller krystaller kan man med fordel bruge en fjer til at fordele røgen med . Uanset om du vælger den ene eller den anden røgelse til din meditation så anbefales det at du anskaffer dig  feks denne her smukke Salvierøgelse og stor abelone skal–   Denne her er også praktisk til al slagt røgelse metalgryde, 

Røgelses gryde

Soyavoks lavet af reb soysvoks

Soyavoks lys uden duft vælges af de fleste da de selv kan tilføje duft efter smag og behag. Brug altid Soyavoks lys uden duft under meditation så den dejlige hyggelige stemning kommer frem.

Denne soyavoks som Pilo´s benytter er et 100% ikke petrolium produkt, der kommer fra en fornybar resurse. Det vil sige det er fuldstændig nedbrydeligt og genanvendeligt. Det er ren soyavoks og ikke iblandet parafin som indimellem forekommer med nogle typer.

Den her sojavoks er også en kosmetisk kvalitet, der gør den velegnet som erstatning for bivoks i veganske produkter.

Soya lys med salvie

Soyavoks lys uden duft

Mere naturligt kan det ikke bliver – landet bedste pris 89 kr

Soyavoks lys