Meditation

Mindre stress!!

Det er svært ar undgå stress i vores hektiske verden, men du behøver kun 10 minutter for at ryste det væreste af dig, uanset om du er hjemme eller på arbejde.

Stress er vanskeligt at undgå i vores moderne verden, men der er mange måder at imødegå det på. En af de vigtigste regler er at sikre dig, at du ikke lader små stressfaktorer bygge sig op til noget meget større.

Du bør altid sikre dig, at du kan afsætte en pause på 10 min om dagen kun til dig – kun dig.

Dette vil give krop og sind en mulighed for at slappe af så alt er nemmere at overskue.

Er du klar?

  1. Træk vejret blidt (1 minut) Sid behageligt på en stol med lige ryg og begge fødder i kontakt med jorden. Hvis du ikke har mulighed for at sidde ned, så stå så rank som muligt uden at hænge eller læne dig op af noget. Luk øjnene, og koncentrer dig om dit åndedræt. Prøv at lade tankerne passere forbi i steder for at holde fast i dem eller dagdrømme.
  2. Spænd – slap af (4 minutter) Knyt din højre hånd, og spænd alle musklerne i din underarm. Hold spændingen i fem sekunder. Gør det samme i alle dele af kroppen. Spænd hver muskelgruppe, hold spændingen og slap derpå helt af.
  3. Visualiser (3 minutter) Genkald dig nu et sted eller et tidspunkt, hvor du følte dig tilfreds og afslappet. Brug din fantasi til at genskabe stedet g de følelser, du havde. Det var måske på en strandferie eller en bjergbestigning. Tillad dig selv at blive helt opslugt af sceneriet.
  4. Giv slip (1minut) Når du er helt afslappet i såvel krop som sind, så giv slip på din stress. Forstil dig en strøm af lys eller energi, der løber gennem din krop og vasker din stress bort, eller forstil dig at din stress forlader kroppen ved hver udånding. Se for dit indre blik at du klare resten af dagen uden stress ved at prøve at foregribe enhver potientielt vanskelig situation. At tænke på, hvordan du kan klare situationerne, vil hjælpe dig med at håndtere dem.
  5. Udstrækning (1 minut) Hold forsat øjnene lukket, og træk vejret dybt. Nyd følelsen af afslapning og hvile. Bevæg dine finger og tæer. Træk så vejret ind og stræk armene op over hovedet. Stræk benene ud foran dig. Åbne derpå øjnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *