Beskrivelse
Kakao til kakao ceremoni
Pachamama Kakao var skabt og er blomstret til at blive netop den kilde; et dagligt strejf af solskin for mange kvinder, der nærer deres indre visdom og vælger nydelse, vitalitet og balance.
Hvordan påvirker kakao hjernen og kroppen?
Anandamid:
Ordet ananda betyder på sanskrit: bliss, nydelse, glæde, og er kendt som kakaos naturlige “Bliss chemical” fordi det frigives når vi har det godt.
Anandamide (eller n-arachidonoylethanolamine) er en neurotransmitter som findes naturligt i den menneskelige hjerne – og i kakao – som de to eneste steder. Er det ikke sejt?
Anandamid er et cannabinoid (ligesom THC i cannabis) og kan derfor kaldes kroppens egen cannabis. Målet for anadamid er hjernen og kroppens cannabisreceptorer, men hvor cannabis påvirker hele hjernen påvirker kakao kun dele af hjerne og er med til at give et “naturligt high” og følelse af eufori.
Kakao indeholder også to genoptagelses inhibitorer for anandamid: N-linoleoylethanolamin og N-oleolethanolamine, som kobler sig på hjernens receptorer og forhindre, at anandamid bliver nedbrudt hvorved, “bliss følelsen” forlænges.
Phenylethylamin (PEA):
Kendt som “The Love Chemical”. Når vi er glade eller forelskede stiger mængden af PEA i hjernen. Alkaloidet PEA aktiverer neurotransmittere i visse dele af hjernen, der styrker vores evne til koncentration og dermed fokus. PEA stimulerer nervesystemet til at producerer endorfiner, der udover at være kroppens naturlige smertelindring også giver en følelse af lyst, succes og energi.
Theobromin:
At alkaloid, der afslapper glatmuskulatur. Dette medfører øget blodgennemstrømning i hele kroppen, også til hjernen.
Magnesium:
Indgår i rigtig mange processer i kroppen. Alle celler i kroppen har brug for magnesium for at kunne fungere. Magnesium hjælper blandt andet fordøjelsen, virker på nervesystemet, hjernen og hjertet og er medvirkende i kroppens energiproduktion. Magnesium virker også på musklerne og hjælper dem med at slappe af.
Serotonin:
En neurotransmitter, der modvirker stress, angst og depression og som fremmer følelsen af lykke, velvære. Kaldes også “The feel good chemical”
Tryptophan:
En aminosyre, der hjælper med at danne serotonin og som også indgår i produktionen af hormonet melatonin, der har stor betydning for vores søvn.
Dopamin:
Indgår i kroppens belønnings-system og giver ligeledes en følelse af lykke
At drikke eller spise ren kakao er altså i sandhed en booster for både vores krop og vores hjerne.
Hvis du lige vil prøve 100 % kakao af, kan du med fordel prøve vores pose med 100g Pachamama Kakao. I den har du ca 2-3 kopper kakao og kan få en fornemmelse af, alt det gode kakao har at give.
Krav til kakao til kakao ceremoni
Produktinformation
Kakao er certificeret økologisk ceremoni Kakao. Den er dyrket, høstet og pakket af farmerne i Community ́et i Valle del Rio, Satipo, Peru. Farmerne er selvstændige. De ejer deres egne plantager og bliver betalt for den mængde kakao de producerer. Betalingen for kakao ligger 20-22% over markedsprisen.
Farmerne betales 60% af deres samlede betaling i forvejen, mens kakaofrugterne gror. Resten af betalingen gives i forbindelse med høst.
Kakaoen er pakket i poser godkendt til formålet, fri for aluminium og andet kemi. Alle poser er forseglet.
Kakao Nydelse, vitalitet og balance i en moderne hverdag.
Her neden for følger en opskrift som jeg elsker den og som er helt basis
2 dl plantemælk.
Jeg elsker havremælk, der kan skummes godt
25-30 g Pachamama Kakao
1 spsk honning eller andet sødestof
Du kan bruge kokossukker, Agavesirup, panela eller lign.
½-1 spsk kokosolie
Smelt det hele ved svag varme. Kakaoen må ikke koge.
Når alt er smeltet til en homogen masse,
blendes kakaoen i en blender til der kommer en lækker skum på toppen.
Servér i din ynglingskop og NYD!
Mængde kakao til en almindelig kop: 25-30g kakao
Mængde Kakao til ceremoni: 40g kakao
Brug soyavoks lys med krystaller til din ceremoni : Håndlavet soyavoks lys med krystaller
Læs mere om kakao her : wikipedia
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.