Tilbud

Macrame drømmefanger

199,00 DKK 119,00 DKK

Macrame drømmefanger

Drømmefanger i Boheme stil når du hænger dem op, vil de ikke kun være flot med sine mønstre og fjer, men også have en effekt og en spirituel tilgang fra produktions vinklen. De blev eksempelvis brugt for at at holde onde drømme væk. Du vil derfor tænke på det, hver gang du ser den og dine gæster vil føle a du er berejst og et dannet individ. Du kan hænge drømmefanger op i alle rum, de er enorm elegante og dekroative.

Tilbage til de andre drømmefanger her: drømmefanger

Ca 50 cm – guld trekanten er 15x15x15cm

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 093 Kategori:

Beskrivelse

Macrame drømmefanger

Drømmefanger i Boheme stil når du hænger dem op, vil de ikke kun være flot med sine mønstre , men også have en effekt og en spirituel tilgang fra produktions vinklen. De blev eksempelvis brugt for at at holde onde drømme væk. Du vil derfor tænke på det, hver gang du ser den og dine gæster vil føle a du er berejst og et dannet individ. Du kan hænge drømmefanger op i alle rum, de er enorm elegante og dekroative.

Drømmefangeren er lavet med en teknik som hedder macrame – det er en knytte teknik.

Drømmefangere er instrumenter af kraft ifølge shamansk medicin, der opstod i de amerikanske stammer. Ringen repræsenterer livets cyklus. Og nettet repræsenterer drømmene, vi væver, mens vi sover, i vores sjæl og i bevægelsen skabt af daglig aktivitet. I midten af nettet er der et mystisk tomt område, der har et meget vigtigt formål.

Ifølge traditonen hjælper disse genstande os med at beholde vores gode ideer og behagelige drømme og beskytte ejeren. Vores drømme er påvirkede af gode og dårlige energier; den sidste bliver fanget i nettet og forsvinder gennem midterhullet, når solen står op.

Drømmefangere får deres navn fra det Ojibwe ord “asabikeshiinh,” der betyder “edderkop” selvom de også er kendt under navnet “bawaajige nagwaagan” eller “fanger af drømme.”

Disse objekter blev kommercialiseret af Ojibwerne i 60’erne. Det bragte dem kritik fra de andre stammer for at vanhellige deres betydning. Dette giver mening, fordi som kommercielle produkter bliver de lavet og solgt uden at gå igennem den magiske og mystiske process af energi. Derved mister de deres essens og bliver intet andet end en dekoration.

Takket være kommercialisering har troen på drømmefangere bredt sig meget gennem de seneste år. Selvom mange af os ikke kender den spænende legende bag dem…

Legenden om drømmefangeren

Legenden fortæller, at der var en edderkoppekvinde ved navn Asibikaashi, der tog sig af de andre mennesker på jorden. Hun holdt øje med alle væsner i verden, bøjet over børn vugger og senge, mens hun vævede et tyndt, delikat og stærkt net, der kunne samle alt ondt i dets tråde og få det til at forsvinde ved solopgang.

Da hendes folk blev fordelt i Nordamerika, blev det meget svært at passe på alle børnene. Så mødrene og bedstemødrene var nødt til at væve deres egne magiske net, der skulle fange onde drømme og mareridt for at beskytte deres børn.

Den gamle Ojibwe legende om drømmefangere siger, at alle drømme går gennem nettet, der filtrerer de gode drømme gennem strengene, indtil de når os. Mens de onde drømme bliver fanget i nettet og dør ved solopgang.

Men for Lakota folket af Sioux stammen i Nordamerika virker drømmefangere anderledes. For dem går mareridtene gennem nettet, mens drømmene forbliver fanget i trådene og glider gennem fjerene ned mod den sovende.

Det dårlige er blokeret og ødelagt, og det gode bliver hos os

Der er folk, der fortæller dette lidt anderledes. De forstår ordet “drømme” som forhåbninger, ønsker eller begær. Derfor kan drømmefangere have ethvert formål, de vil have dem til.

Sandheden er, at vi ikke kan sikre at onde drømme, energier eller ånder bliver fjernet eller ej. Men det er fredfyldt at komme i kontakt med traditionel amerikansk kultur. Denne kultur har fyldt os med antik viden og traditioner, vi burde kæmpe for at opretholde så trofast som muligt. For vi skylder en stor del af vores visdom til dem.

Du kan ligelede læse mere her: wikipedia

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Tilmeld dig Pilo´s Spirituelle Univers

Ved tilmelding få 10% rabat til shoppen.