Pachamama Kakao – 500g

375,00 DKK

Pachamama Kakao – 500g

Pachamama Kakao er ren rå Criollo kakao. Criollo kakaobønnen menes at være den oprindelige kakaobønne.

Den vokser på pachamama i Valle del Río (Apurimac, Ene y Mantaro) i provinsen Satipo, Peru der ligger i mellem Andes og Amazonas, i 13-1900m højde.

Her dyrkes udelukkende økologisk landbrug i natur, hvor store dele af den oprindelige flora og fauna er bevaret.

Kakaofrugterne dyrkes i plantager, der ligger op af andre frugtplantager, hvilket gør jorden rig og næret.

Området udmærket sig ved at grænse op til Andes bjergkæden modsat mange andre kakaoplantager, der ligger længere inde i “La Selva”, Amazonas. .

Beliggenheden kan smages i kakaoen. Pachamama Kakao præsenterer sig med en dybde, uden at være bitter, som Andes bjergene og en blød, feminin og lidt mystisk note, som Amazonas.

Den fås også i 100g ; kakao 100g

 

 

 

1 på lager

Beskrivelse

Pachamama Kakao – 500g

Pachamama Kakao er ren rå Criollo kakao. Criollo kakaobønnen menes at være den oprindelige kakaobønne.

Den vokser på pachamama i Valle del Río (Apurimac, Ene y Mantaro) i provinsen Satipo, Peru der ligger i mellem Andes og Amazonas, i 13-1900m højde.

Her dyrkes udelukkende økologisk landbrug i natur, hvor store dele af den oprindelige flora og fauna er bevaret.

Kakaofrugterne dyrkes i plantager, der ligger op af andre frugtplantager, hvilket gør jorden rig og næret.

Området udmærket sig ved at grænse op til Andes bjergkæden modsat mange andre kakaoplantager, der ligger længere inde i “La Selva”, Amazonas. .

Beliggenheden kan smages i kakaoen. Pachamama Kakao præsenterer sig med en dybde, uden at være bitter, som Andes bjergene og en blød, feminin og lidt mystisk note, som Amazonas.

Dyrket af mennesker med en stærk historie

Pachamama Kakao dyrkes, høstes og pakkes i et community bestående af 80 familier. Hver familie ejer deres egen plantage og har allesammen startet deres kakaoproduktion helt fra bunden ved selv, at plante kakaofrø og passe platerne til de var klar til at kunne høstes.

Alle i landsbyen er flygtninge eller efterkommere af flygtninge fra de massakre, der fandt sted mod farmere og det oprindelige folk i Ayacucho provinsen i 80´erne i Peru.

Mange slog sig ned som farmere i Satipo provinsen og her mange år efter har de fleste lykkedes med af dyrke kakaoplantager, således deres familier kan leve godt og de kan forsætte deres folks kultur med at dyrke Pachamama.

Produktion med hånden på hjertet

Criollo bønnerne høstes en gang om året. Startende i april og frem til august/september.

Kakaofrugterne samles ind og pulpen under den tykke ydre skal på kakaofrugten fermenteres over 2-3 dage.

Når kakaobønnerne er tørrede i solen, pilles skallen af og kakaobønnerne males til en pasta.

Herefter hugges kakaomassen op i mindre stykker, således kakaoens struktur og enormt smukke formationer er bevaret. 

Kakaoen pakkes og forsejlet af farmerne i Peru og sendes til os og dig, der nyder Pachamama Kakao. 

Hele processen styres og håndteres manuelt, hvilket blandt andet er med til at vi kan kalde Pachamama Kakao for ceremoniel kakao.

Vi er meget glade for at kunne tilbyde dig et kakao-produkt der er rent, autentisk og med et ønske om at skabe kontakt mellem moder jord og dig.

Ceremoniel Kakao har ramt Danmark og store dele af verden som et powerfuldt værktøj til at holde benene på jorden i en verden der er i forandring.

Kakao i sig selv har så mange gode egenskaber, at der ikke er noget at sige til, at netop denne superfood kalder på flere og flere.
Information omkring kakaoens egenskaber vil jeg gemme til en anden artikel, for i dag vil jeg gerne fokuserer på, hvad Ceremoniel Kakao egentlig er.

Kakao, der er mere end bare god i ceremoni-sammenhæng

Ordet ceremoniel bruges i flæng om kakao, men ikke mange ved hvorfor eller hvad, der gør en kakao ceremoniel 

I daglig tale bruges ceremoniel som en betegnelse for en kakao, der er god og oftest ligger der en underforstået betydning om, at kakaoen er ekstra god til ceremonier og har en god energi. 

Længslen efter, at få kontakt til det, der er større lader mange blive tiltrukket af kakao, og ordet ceremoniel kakao kan derfor virke som den godkendelse vi søger, for at finde “en god kakao”, der kan hjælpe os i ceremoni og kontakt med vores indre og det, der – netop er større 

Men det er mere end det

Før, at en kakao kan kaldes ceremoniel, er der forskellige krav, der skal være opfyldt.  

Ordet ceremoniel henviser ikke til, at der er en særlig god energi i kakaoen eller at den er ekstra god til ceremonier. 

Det kan sagtens være tilfældet, men det er ikke dét, der gør kakaoen ceremoniel. 

For at kunne vurdere om en kakao reelt set er ceremoniel, må vi tilbage til der, hvor kakaoen dyrkes, gror, høstes og håndteres – inden du står med den i hænderne. 

Så, hvordan vurderer du, om en kakao er ceremoniel?

Når vi vurdere om en kakao er ceremoniel er det vigtigt at vide, at der endnu ikke findes en officiel instans eller organisation, der klassificere kakao ceremoniel. 

Uofficielt er der dog enighed om, at visse krav skal være opfyldt for at kakao kan kaldes ceremoniel kakao.

Kravene til ceremoniel kakao er

  • Kakaoen skal være dyrket økologisk og af typen Criollo
  • Alt håndtering af kakaoen skal foregå manuel. Det vil sige ingen industrimaskiner anvendes. 
  • Kakaobønnerne skal komme fra små landbrug. Kakao fra stor-industri kan ikke kaldes ceremoniel kakao. 
  • Bæredygtig dyrkning. Jorden bruges og dyrkes på en måde, hvor jorden næres og ikke udtæres og folkene, der dyrker jorden, respekteres
  • Kakaobønnerne tørres i solen. Dette modsat i mange chokoladevirksomheder, hvor bønnerne overristet på maskiner, hvorefter den brændte smag kompenseres og skjules ved at tilføje sukker og andre kunstige smagsstoffer.
    Herefter males de til kakaomasse, hvor der hverken tilføjes eller fjernes noget fra kakaoen. 

Betegnelsen ceremoniel kakao bygger således alene på en uofficiel fælles forståelse, i kakaoindustrien om, hvad der adskiller denne type kakao fra andre typer kakao og chokolade – og har ikke noget med selve den energetiske del af kakaoen at gøre.

Når det er sagt, er Ceremoniel kakao et meget rent produkt, der ofte vil have en høj energi, fordi det er blevet håndteret på den måde det er – og som derfor egner sig fortræffeligt til for eksempel en kakao ceremoni eller til at åbne hjertet, som kakaoen blandt andet er kendt for at kunne.

Læs mere her i en artikel fra Berlinske tidens : https://www.berlingske.dk/det-sunde-liv/til-kakaoceremoni-hvis-du-giver-kakaoen-lov-kan-du-bruge-den-til-at-komme-i-kontakt

meditation

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Tilmeld dig Pilo´s Spirituelle Univers

Ved tilmelding få 10% rabat til shoppen.