Røgelsestårn Livets træ

Røgelsestårn Livets træ

Disse Tree of Life røgelsespinde præsenteres smukt i en matchende mango trætårn med et dejligt Tree of Life-design på låget. Dufte inkluderer; Sandeltræ, Patchouli, Jasmin, Asiatisk krydderi, Ylang Ylang og Nag Champa.

Tilbage til røgelse her: Røgelse

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Kategori:

Beskrivelse

Røgelsestårn Livets træ i 6 forskellige dufte

Disse Tree of Life røgelsespinde præsenteres smukt i en matchende mango trætårn med et dejligt Tree of Life-design på låget. Dufte inkluderer; Sandeltræ, Patchouli, Jasmin, Asiatisk krydderi, Ylang Ylang og Nag Champa.

 Røgelse til mange formål – Efter en travl dag, kan det være tiltrængt med lidt afslapning. For dig der er på udkig efter en afslappende behandlingsform kan røgelse have beroligende effekt. Få en dejlig afslappende atmosfær i dit hjem med skønne aromaer og dufte.

Man bruger røgelse til røgrensning – røgrensning af krystaller og hjemmet.

I ældre tid anvendte man røgelse udendørs eller i hytter til bla cermonier – visioner eller udrensning. I dag er røgelse primær funktion at være stemmingsskabende. men det også i høj grad til afspænding- afbalancering og inspiration.

Det kan være en trofast ven i ensomme tider. Uanset hvilke tro man har på røgelsens egenskaber, man vil oplever fred og ro omkring sig – følelsen af frihed og overskud. Selv i små mængder kan det virke befriende – man kan kalde det magisk medicin.

Det har i århundreder været anvendt for at sprede velduft i kirker, templer og i hjemmet. Ordet røgelse blev i begyndeslsen anvendt som betegenelse for visse træers harpiks, men bruges nu mere bredt som en gererel betegnelse for enhver aromatisk substans, der stammer fra tørrede knuste planter.

Det har en stærk indvirkning på følelserne. Den fine røg og de sødmefulde dufte kan bruges til at skabe en afslappende eller romantisk stemning til at rense luften i et rum og til at fjerne ubehagelige lugte. Duftenes berusende natur fremmer også meditation.

Når man brænder skal man huske at åbne vindurene og det er en god ide at brug feks denne gryde både til løs el bundet røgelse. Der er sand med til bunden.

Røgelse kan påvirke hjernen

En helt ny type stoffer som lindrer angst og depressioner, kan have eksisteret lige foran vores næser hele tiden. Røgelse kan nemlig gå dig til hovedet.Traditioner med dybe kulturelle og religiøse rødder kan have et biologisk grundlag, ifølge en international forskergruppe.

Religiøse ledere har længe hævdet at røgelse er godt for sjælen. Nu viser en ny undersøgelse at den velduftende harpiks også kan være god for vore hjerner.

Virak

I mange religiøse ritualer og spirituelle renselsesceremonier bliver der brugt røgelse.

Gennem historien er mange forskellige materialer blevet brugt til at fremstille røgelse.

En vigtig bestanddel i røgelse er virak – også kaldet olibanum, som er dets latinske navn. Dette er en velduftende, gummiagtig harpiks fra træer i Boswellia- familien.

Harpiksen er også blevet brugt som parfume, værn mod sygdomme eller medicin mod sår og til balsamering. I dag bruges virak meget i aromaterapi.

Ordet virak stammer fra det tyske ord ‘Weihrauch’, som betyder indviet eller hellig lugt. Virak er blevet brugt i tusindvis af år og er kendt fra de ældste civilisationer.

Harpiksen er en vigtig bestanddel i ‘kongerøgelse’ som mange i Norge tænder op under omkring juletid. I kongerøgelsen er der også flere andre planter, som kanel, lavendel, koriander og rosenblade.

Harpiks mod angst

Forskere fra blandt andet Johns Hopkins University og Hebrew University i Jerusalem har nu fundet ud af hvordan harpiksen fra Boswellia-planter aktiverer ion-kanaler i hjernen, som kan dæmpe angst og depression.

Forskerne antyder at det kan dreje sig om en helt ny klasse medikamenter.

»På trods af information fra antikke tekster, har man ikke undersøgt bestanddelene i Boswellia for psykoaktive stoffer,« siger Raphael Mechoulam, fra ‘Center for research on pain’ ved Hebrew University of Jerusalem. Han er en af undersøgelsens medforfattere.

»Vi opdagede at incensolacetat (incensole acetate), en bestanddel i Boswellia-harpiks, dæmpede angst og forårsagede antidepressiv-lignende opførsel når vi testede det på mus,« siger han.

Katolsk udstyr til røgelse.
(Foto: Wikimedia Commons)

Det samme stof har tidligere vist sig at have betændelsesdæmpende egenskaber.

»De fleste af vor dages tilbedere synes at antage at afbrænding af røgelse kun har en symbolsk værdi,« siger Mechoulam i en pressemeddelelse.

Varme

Hos mus som fik dette stof, opdagede forskerne at det påvirkede områder i hjernen som er knyttet til følelser, så vel som nervekredsløb som påvirkes af moderne medikamenter mod angst og depression.

Helt specifikt påvirkede stoffet et protein kaldet TRPV3 – som findes i hjernerne hos pattedyr, og er kendt for at spille en rolle for hudens evne til at føle varme. Her drejer det sig om en ion kanal som er dårligt forstået.

Mus som blev opdrættet uden dette protein, viste ingen effekt i hjernen når de fik harpiksstoffet i sig. Forskerne mener dette tyder på at TRPV3 spiller en rolle for reguleringen af følelser.

Info fra :videnskab

 

Yderligere information

Røgelsestårn Livets træ

Asiatisk krydderi, Jasmin, Nag Champa, Patchouli, Sandeltræ, Ylang Ylang

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.

Tilmeld dig Pilo´s Spirituelle Univers

Ved tilmelding få 10% rabat til shoppen.