Sort drømmefanger

Sort drømmefanger

Sort drømmefanger er både en smuk dekoration og en værdifuld spirituel genstand, du kan have med dig gennem livet.
Den smukke fortælling om drømmefangeren har sit udspring i indiansk mytologi.

Mange bruger dem både i stue – soveværelset samt på børneværelser

Se mål på billedet.

Tilbage til  : Forsiden af shoppen

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Varenummer (SKU): 090 a-b Kategorier: ,

Beskrivelse

Sort drømmefanger

Drømmefanger er både en smuk dekoration og en værdifuld spirituel genstand, du kan have med dig gennem livet.
Den smukke fortælling om drømmefangeren har sit udspring i indiansk mytologi.

Nætternes væld af gode og dårlige drømme bliver filtreret i drømmefangeren, som kun lader de smukke drømme komme til den drømmende.

Man kan øge drømmefangerens gode kraft ved at hænge personlige ejendele på den.

Drømmefangere er instrumenter af kraft ifølge shamansk medicin, der opstod i de amerikanske stammer. Ringen repræsenterer livets cyklus. Og nettet repræsenterer drømmene, vi væver, mens vi sover, i vores sjæl og i bevægelsen skabt af daglig aktivitet. I midten af nettet er der et mystisk tomt område, der har et meget vigtigt formål.

Ifølge traditionen hjælper disse genstande os med at beholde vores gode ideer og behagelige drømme og beskytte ejeren. Vores drømme er påvirkede af gode og dårlige energier; den sidste bliver fanget i nettet og forsvinder gennem midter hullet, når solen står op.

Drømmefangere får deres navn fra det Ojibwe ord “asabikeshiinh,” der betyder “edderkop” selvom de også er kendt under navnet “bawaajige nagwaagan” eller “fanger af drømme.”

Traditionelt lavede Ojibwe folket drømmefangere ved at binde strenge af pil rundt om en 9 centimeter ring eller dråbeform, der resulterer i et net lignende at spindelvæv lavet af strenge, de farvede røde.

Disse objekter blev kommercialiseret af Ojibwerne i 60’erne. Det bragte dem kritik fra de andre stammer for at vanhellige deres betydning. Dette giver mening, fordi som kommercielle produkter bliver de lavet og solgt uden at gå igennem den magiske og mystiske process af energi. Derved mister de deres essens og bliver intet andet end en dekoration.

Takket være kommercialisering har troen på drømmefangere bredt sig meget gennem de seneste år. Selvom mange af os ikke kender den spænende legende bag dem…

Legenden om drømmefangeren

Legenden fortæller, at der var en edderkoppekvinde ved navn Asibikaashi, der tog sig af de andre mennesker på jorden. Hun holdt øje med alle væsner i verden, bøjet over børn vugger og senge, mens hun vævede et tyndt, delikat og stærkt net, der kunne samle alt ondt i dets tråde og få det til at forsvinde ved solopgang.

Da hendes folk blev fordelt i Nordamerika, blev det meget svært at passe på alle børnene. Så mødrene og bedstemødrene var nødt til at væve deres egne magiske net, der skulle fange onde drømme og mareridt for at beskytte deres børn.

Den gamle Ojibwe legende om drømmefangere siger, at alle drømme går gennem nettet, der filtrerer de gode drømme gennem strengene, indtil de når os. Mens de onde drømme bliver fanget i nettet og dør ved solopgang.

Men for Lakota folket af Sioux stammen i Nordamerika virker drømmefangere anderledes. For dem går mareridtene gennem nettet, mens drømmene forbliver fanget i trådene og glider gennem fjerene ned mod den sovende.

Det dårlige er blokeret og ødelagt, og det gode bliver hos os

Der er folk, der fortæller dette lidt anderledes. De forstår ordet “drømme” som forhåbninger, ønsker eller begær. Derfor kan drømmefangere have ethvert formål, de vil have dem til.

Sandheden er, at vi ikke kan sikre at onde drømme, energier eller ånder bliver fjernet eller ej. Men det er fredfyldt at komme i kontakt med traditionel amerikansk kultur. Denne kultur har fyldt os med antik viden og traditioner, vi burde kæmpe for at opretholde så trofast som muligt. For vi skylder en stor del af vores visdom til dem.

Pilos har et stort udvalg af drømmefanger og der kommer nye til hele tiden så holde endelig øje med siden eller meld dig ind i kundeklubben så få du besked når de nye rammer shoppen 😀

Se det store udvalg af drømmefanger her: drømmefanger

Læs mere om drømmefanger her: wikipedia

Yderligere information

Drømmefanger

Drømmefanger rund, Drømmefanger trekantet

Tilmeld dig Pilo´s Spirituelle Univers

Ved tilmelding få 10% rabat til shoppen.