Tarotkort el Tarat kort?

Tarot

 

 

Magien i tarotkort / Taratkort

Tarotkort er den gamle kunst at lægge og tolke illustrerede kort for at opnå indsigt i din fortid, nutid og fremtid. Vi er alle fascineret af ideen om at kunne se ind i fremtiden, så vi kan blive advaret om forhindringer på vores vej.

Tarotkort er i århundreder blevet anvendt som en måde at give os sådan en indsigt på. Tænk på tarotkort som en kanal og på tarotlæggeren som en slags magisk rådgiver, der anvender kortene til at fokusere og forøge sin intuition.

Sådan vælger du tarotsæt.

Der findes utallige tarotkort for begyndere at vælge imellem, hvilket kan være ret forvirrende for en nybegynder. De fleste sæt har samme grundlæggende betydninger men hvert sæt har alligevel sin egen stil og udtryksform. Måske fortrækker du at arbejde med tarotsæt der har meget enkle billeder hvilket giver dig mulighed for at aflæse kortes betydning.

Tarotkortenes fornemste opgave er at tale til din underbevished og aktivere din glemte viden om både din egen og deres betydning, er det vigtigt at du anskaffer dig det sæt du kan lide. Et spil der sætter fantasi i gang fordi billederne taler til dig.

Hvordan fungere tarotkort?

Tarotkort betydning fungere fordi svaret allerede findes i dit underbeviste sind når du stiller et spørgsmål. Det at koncentrere sig om et spørgsmål bringer denne vinden op til overfladen og drager dig mod valget af disse kort. Det tvinger dig til at konfrontere det som du måske normalt vælger at ignorere og sætter forskellige aspekter ind i en sammenhæng der giver et større overblik. Ved at forstå tarot vil du opnå en bedre forståelse af dig selv og verden omkring dig.

Forstå dine tarotkort el tarat kort el tarrot kort 😀 tarok ja folk kalder det meget forskelligt.

Tarotkort forbinder os til vores indre. De mange billeder taler til vores ubevidste og aktiverer emotioner og følelser der ligger gemt i os.

Når du ser et sæt tarotkort for første gang undre du dig måske over hvordan så små kort kan indeholde så megen information men man fr hurtigt en kærighed til tarotkort. Hvordan i alverden tarotlæseren kan huske så meget- isæt når mange kort stort set er ens. Billederne på tarotkortene fungerer som visuelle nøgler til forståelse.

Hemmeligheden ved at læse tarotkort er ikke at lære tusinde af betydninger på alle 78 kort udenad men at lære at føle dig frem til hvad kortet fortæller dig. Når du ser på et tarotkort så brug et øjeblik på at studere det nærmere. Hvad tror du det fortæller dig? Hvis der er personer på kortet er de så glade eller triste? Synes de at have problemer eller virker de rolige? Dit første gæt kan være tættere på end du tror!

Forskellige sæt – samme mening.

Hvis du har set tarotkort før eller allerede selv har et sæt kort har du måske opdaget at de findes i mange forskellige udgaver. Billederne i et sæt synes at have meget lidt til fælles med billeder fra et andet sæt. Men hvis du kikker nærmere på kortene vil du dog finde flere lighedspunkter end man umiddelbart skulle tro. Hvert sæt indeholder 78 kort og når du har fuldt ud forstået tarottens kunst, vil du kunne læse et hvilket som helst sæt – og ikke kun det sæt du først lærte.

Tarotkort oplæg

 

Forstå dit tarotkort – tarotkort betydning.

Et tarotsæt på 78 kort indeholder flere mindre sektioner. At forstå disse sektioner vil gøre hele sættet lettere at huske. Du skal have en fotografisk hukommelse for at kunne huske alle 78 tarotkort men heldigvis er der en nemmere måde at komme omkring dem på.

Et sæt på 78 kort består af 2 dele. Den første kaldes “Den store arkana og indeholder 22 billedkort. Den anden  kaldes “Den lille arkana” og er yderligere opdelt i fire dele på hver 14 kort.

Den lille arkana.

Den lille arkana minder om et almindeligt sæt spillekort men med 56 kort- den slags du bruger til at spille feks 500 med. Hver af de 4 dele af den lille arkana kaldes en serie. De er delt op i sværd (spar) 14 kort – stokke (klør) 14 kort – mønter (ruder) 14 kort- bægre (hjerter) 14 kort. Hver serie indeholder 10 nummererede kort samt – knægt – ridder – dronning og konge.

Den store arkana.

De 22 kort i Den store arkana er rigt illustrerede og peger på mere komplekse problematikker. Jokeren i et normalt kortspil var oprindelig Narren i Den store arkana og er det eneste kort der er bevaret.

Forstå Den store arkana-

De tarotkort der udgår Den store arkana repræsenterer og beskriver de udfordringer der sker med os indeni hele liver igennem. Den store arkana består  af de 22 billedkort i tarotsættet der ikke tilsvarende findes i et sæt spillekort. Ved hjælp af billeder fortæller disse kort en symbolsk historie om sjælens rejse.

Begyndelsen er kort 0, Narren der repræsenterer den uskyld vi blev født med og fuldendelsen er kort 21 verden der markerer en ny erfaringscyklus. Kortene i Den store arkana viser dig de lektioner du er ved at lære og de styrker i dig selv  som du kan udnytte og udforske. En overvægt af kort fra Den store arkana i et tarotoplæg fortæller dig at den problematik eller det spørgsmål du i øjeblikket tumler med er uhyre vigtigt. Kortene i Den store arkana kan også bruges selvstændig til at lave oplæg om vigtige livs spørgsmål-

 

Forbered en tarotlæsning.

Soyavoks lys

Hvordan du griber en tarotlæsning an kan være lige så vigtig som selve billederne på kortene. Brug derfor tid på at lære dine kort og deres energi at kende. Du vil få mere ud af dine tarotlæsninger hvis du først bruger tid på at centrere dig selv. Det er vigtigt at der er rydeligt i det område af dit hjem hvor du planlægger at lave din tarotlæsning og sluk telefonen for at sikre dig at du ikke bliver forstyrret under oplæsningen. Gør det hyggeligt bruge evt et Soyavoks lys og evt lidt røgelse for at rense og vær klar feks Smudge stick hvid salvie mini.  Brug en alterdug feks denne her : spirituel alter klæde .

Skab jordforbindelse – Grounding.

Sæt dig med rank ryg og begge fødder fladt på gulvet. Træk vejret overdrevent dybt 3-4 gange, så du får luften helt ned i maven og løfter hele brystkassen og retter ryggen. Træk på indåndingen- skuldrene helt op til ørene giv slip på dem og stød luften ud så du nærmest falder sammen.

Forstil dig at der under dine fødder gror rødder ned i jorden. Det betyderikke noget hvilken etager du bor du. Forstil dig blot at dine rødder går gennem gulvtæppet og ned gennem gulvbrædderme og etageadskillelsen. De gennembryder loftet i lejligheden nedeunder osv ned til fundamentet og ind i den rigtige jord.

Hver gang du ånder ud vokser dine rødder nedad og gør dit rodnet større. Hver gang du ånder ind trækker du enegien fra jorden (forstil dig det) – Energien løer op gennem dine fødder, passerer dine ankler, fylder dine lægge og skinneben, gennemstrømmer dine knæ og knæhaser, fylder dine lår balder og kønsdele, strømmer igenem dine hofter, din mave og lænd, din brystkasse og ryg endelig at lægge sig til hvile i dit hjerte.

Ved hver udåndning trænger dine rødder dybere og dybere ned i jorden helt ned i jordens centrum, hvor vi alle er forbundet og for hver indåndning henter vi energi op til dit hjerte. Hvordan føles det? Ny energi?

Husk at rens og indvie dine tarotkort så de bliver “dine” med med “dine” energier det kan du læse om her : læs om rens og indvielse af dine kort her

 

Jeg vil løbende skrive mere og mere om tarotkort her på siden så holde øje 😀

 

 

Se feks tarotkort på dansk og med dansk vejledning her: Pilos har mange forskellige sæt og mangler der et du ønsker så sig endelig til så skaffer vi det 😀

Ærkeengle Power Tarotkort

Valentine Radleigh Fairy Tarotkort

 

Læs yderligere her: wikipedia tarotkort